2024Quarter-Finals
15:00 June 15th, 202415:00 15/6 2024
Örebro Black Knights logo
Black KnightsÖBK
-
Oslo Vikings logo
VikingsOV
-
17:00 June 15th, 202417:00 15/6 2024
Tyresö Royal Crowns logo
Royal CrownsTRC
-
Limhamn Griffins logo
GriffinsLG
-
SWE3 på RIM - SWE3 thumbnail

SWE3 på RIM - SWE3

By Peter Nilsson

Helgen som gick arrangerades Riksidrottsmötet 2023 i Uppsala och SWE3 var på plats.

Helgen som gick arrangerades Riksidrottsmötet 2023 i Uppsala och SWE3 var på plats.

Riksidrottsmötet, eller RIM, hålls vartannat år och är idrottssveriges högsta beslutande organ. Där samlas förtroendevalda i Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas medlemsförbund, varav SWE3 är ett. På RIM 2023 på Uppsala Konsert & Kongress var SWE3 representerades av Ella Spira, Linnea Nyberg och Kjell Peterson från förbundsstyrelsen samt av Monika Stylin, Thomas Claesson och Fredrik Haraldson från sportkontoret.

Ett stort fokus på årets riksidrottsmöte var Trygg Idrott, många motioner och diskussioner handlade om detta ämne. Sedan ett antal år tillbaka pågår ett aktivt arbete inom idrottsrörelsen med frågor kopplade till just trygg idrott, och det är något som även SWE3 arbetar med, till exempel i form av nya riktlinjer för barn- och ungdomsidrott.

Under Riksidrottsmötet valdes också en ny riksidrottsstyrelse och en ny ordförande – Karl-Erik Nilsson efterträdde Björn Eriksson som lämnar uppdraget efter åtta år på ordförandeposten. Svenska Förbundet för Funktionell Fitness och Svenska E-sportförbundet röstades in som nya medlemmar i Riksidrottsförbundet, och Sveriges Schackförbund fick bifall för sin ansökan till SISU Idrottsutbildarna.

Mötet fattade också beslut om att bifalla delar av en motion från Svenska Fotbollförbundet och Svenska Triathlonförbundet som innebär att Riksidrottsstyrelsen tillsammans med specialidrottsförbund ska arbeta aktivt för att utöka anslaget till idrottsrörelsen. Också en idrottsövergripande hållbarhetspolicy fastställdes som innebär att en hållbarhetsstrategi med tillhörande handlingsplan ska tas fram inom Riksidrottsförbundet.