SWE3 blir SWE4 – välkommen quidditch! - SWE3 thumbnail

SWE3 blir SWE4 – välkommen quidditch! - SWE3

By Peter Nilsson

SWE3 – Svenska Förbundet för amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey bildades 2022 genom en sammanslagning av Svenska Amerikansk Fotbollförbundet och Svenska Landhockeyförbundet. Med sammanslagningen slutförd siktar nu SWE3 mot att fortsätta utvecklas och efter en lång process har vi identifierat den sport vi tror har störst potential i Sverige att ta oss till nya höjder … SWE3 blir SWE4 – välkommen quidditch! Läs mer..

SWE3 – Svenska Förbundet för amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey bildades 2022 genom en sammanslagning av Svenska Amerikansk Fotbollförbundet och Svenska Landhockeyförbundet.

Med sammanslagningen slutförd siktar nu SWE3 mot att fortsätta utvecklas och efter en lång process har vi identifierat den sport vi tror har störst potential i Sverige att ta oss till nya höjder och som därmed blir en del av det nya förbundet. Vi säger välkomna till: quidditch!

– Jätteroliga nyheter! Quidditch är en högtflygande sport som växer i popularitet dag för dag. Jag vet nästan ingen som inte spelar det, säger Harry Pottersson, generalsekreterare på SWE3.

Formellt krävs ett beslut på ett kommande förbundsmöte innan quidditch officiellt blir en del av förbundet och SWE3 därmed blir SWE4.