2024Week 8
FINAL
Limhamn Griffins logo
GriffinsLG
0
Oslo Vikings logo
VikingsOV
39
FINAL
AIK logo
AIKAIK
7
Stockholm Mean Machines logo
Mean MachinesSMM
42
FINAL
Kristianstad Predators logo
PredatorsKP
13
Tyresö Royal Crowns logo
Royal CrownsTRC
32
15:00 May 26th, 202415:00 26/5 2024
Carlstad Crusaders logo
CrusadersCC
-
Örebro Black Knights logo
Black KnightsÖBK
-
SWE3 blir SWE4 – välkommen quidditch! - SWE3 thumbnail

SWE3 blir SWE4 – välkommen quidditch! - SWE3

By Peter Nilsson

SWE3 – Svenska Förbundet för amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey bildades 2022 genom en sammanslagning av Svenska Amerikansk Fotbollförbundet och Svenska Landhockeyförbundet. Med sammanslagningen slutförd siktar nu SWE3 mot att fortsätta utvecklas och efter en lång process har vi identifierat den sport vi tror har störst potential i Sverige att ta oss till nya höjder […]

SWE3 – Svenska Förbundet för amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey bildades 2022 genom en sammanslagning av Svenska Amerikansk Fotbollförbundet och Svenska Landhockeyförbundet.

Med sammanslagningen slutförd siktar nu SWE3 mot att fortsätta utvecklas och efter en lång process har vi identifierat den sport vi tror har störst potential i Sverige att ta oss till nya höjder och som därmed blir en del av det nya förbundet. Vi säger välkomna till: quidditch!

– Jätteroliga nyheter! Quidditch är en högtflygande sport som växer i popularitet dag för dag. Jag vet nästan ingen som inte spelar det, säger Harry Pottersson, generalsekreterare på SWE3.

Formellt krävs ett beslut på ett kommande förbundsmöte innan quidditch officiellt blir en del av förbundet och SWE3 därmed blir SWE4.