2024Week 3
12:00 April 20th, 2024
AIK logo
AIK
-
Kristianstad Predators logo
Predators
-
15:00 April 20th, 2024
Limhamn Griffins logo
Griffins
-
Örebro Black Knights logo
Black Knights
-
17:00 April 20th, 2024
Tyresö Royal Crowns logo
Royal Crowns
-
Carlstad Crusaders logo
Crusaders
-
Övergång mellan svenska föreningar - så här går det till - SWE3 thumbnail

Övergång mellan svenska föreningar - så här går det till - SWE3

By Peter Nilsson

Alla övergångar mellan svenska föreningar inom amerikansk fotboll och flaggfotboll hanteras numera via SWE3:s tävlingsadministrativa system. Här förklarar vi hur processen går till.

Alla övergångar mellan svenska föreningar inom amerikansk fotboll och flaggfotboll hanteras numera via SWE3:s tävlingsadministrativa system. Här förklarar vi hur processen går till.

För amerikansk fotboll är det tillåtet att göra övergångar mellan 1 oktober och 28 februari. För tävlingar med spel på hösten gäller 1 november till 30 juni. För flaggfotbollen är det tillåtet att göra övergångar året runt. Alla övergångar hanteras i SWE3:s TA-system och intitieras genom att gå in på tavling.swe3.se/overgangsansokan.

Typ av övergång

Det första valet att göra är om det gäller en permanent eller en tidsbestämd övergång. En tidsbestämd övergång innebär att spelarens tillhörighet går tillbaka till ursprungsföreningen när tiden för övergången går ut.

Licens/Serie

Nästa steg är att välja vilken typ av licens som spelaren har som ska göras en övergång på. Anledningen till att vi använder denna metod är för att spelare kan ha föreningstillhörighet i olika föreningar i olika serier. En damspelare kan t.ex. ha en amerikansk fotbollslicens i ett herrlag och en annan förenings damlag samt även ha licens (och då tillhörighet) i fler än en flaggfotbollsförening.

Spelare

Här skrivs spelarens fullständiga personnummer in. Om spelaren är minderårig kommer det krävas att du också skriver in fullständigt personnummer på målsman (som ska skriva under övergången). Här krävs även e-post och telefonnummer till målsman.

Ny förening

Här fylls den nya föreningen som spelaren ska spela för i.

Signering

Efter det att en övergång har påbörjats så kommer ett mail gå ut till alla parter om att en övergång finns att signera. (Alla föreningens TA-administratörer har behörighet att signera en övergång i systemet).

En övergång ska signeras av alla tre parter:

  • Nya föreningen. Innan föreningen kan signera övergången måste de ha lagt in spelaren i sitt medlemsregister (IOL eller system som synkar med IOL)
  • Gamla föreningen
  • Spelaren. Målsman om spelaren är under 18 år.
Avslut

När samtliga tre parter signerat övergången kommer den officiellt vara genomförd och spelaren representerar nu den nya föreningen. Efter övergången är genomförd kommer den ”nya föreningen” faktureras 300 kr i en övergångsavgift.

Observera att om det finns något tilläggsavtal ska detta mailas till overgangar@swe3.se.

Last updated: less than a minute