22
Oslo mot Örebro sparkar av Scandinavian Cup 2023 - SWE3 thumbnail

Oslo mot Örebro sparkar av Scandinavian Cup 2023 - SWE3

By Peter Nilsson

Efter fjolårets Scandinavian Cup där Stockholm Mean Machines blev skandinaviska mästare drar årets upplaga av turneringen igång i helgen när Örebro Black Knights reser till Norge för en bortamatch mot Oslo Vikings. Matchen ser du live på SWE3 Play.

Stockholm Mean Machines vann fjolårets turneringen genom att besegra Tyresö Royal Crowns i finalen med 44–21 på Zinkensdamms IP i Stockholm. Årets upplaga av Scandinavian Cup består av fyra lag, två från Sverige och två från Norge som möter varandra på hemma- och bortaplan: Oslo Vikings spelar mot Örebro Black Knights i Oslo den 22 april och i Örebro den 13 maj, medan de norska mästarna Eidsvoll 1814’s spelar mot Carlstad Crusaders i Karlstad den 19 april och i Eidsvoll den 13 maj. Vinnarna i dubbelmötena möts i finalen av Scandinavian Cup 2023 den 3 juni.

Örebro Black Knights föll i premiären av Superserien Herr helgen som gick mot Stockholm Mean Machines med 12–48 och laget har enligt huvudtränare Micael Jönsson haft problem med många sjuka i laget de senaste veckorna – sju spelare som saknades mot Stockholm förra helgen gör sin första match för säsongen mot Oslo Vikings på lördag.

Oslo Vikings vann under fjolårets den norska Eliteserien genom att gå obesegrade genom seriespelet med sex vinster och noll förluster. Men i finalen föll man något oväntat på övertid mot ovan nämnda Eidsvoll 1814’s med 28–34 i en riktig rysarmatch som avgjorde först på övertid.

Matchen Oslo Vikings mot Örebro Black Knights spelas på Frogner stadion i Oslo lördagen den 22 april kl. 14 och livesänds på SWE3 Play. Det fullständiga spelschemat för Scandinavian Cup 2023 hittar du här.