2024Week 3
12:00 April 20th, 2024
AIK logo
AIK
20
Kristianstad Predators logo
Predators
21
15:00 April 20th, 2024
Limhamn Griffins logo
Griffins
31
Örebro Black Knights logo
Black Knights
23
17:00 April 20th, 2024
Tyresö Royal Crowns logo
Royal Crowns
21
Carlstad Crusaders logo
Crusaders
24
Nu ska finallagen utses i Scandinavian Cup - SWE3 thumbnail

Nu ska finallagen utses i Scandinavian Cup - SWE3

By Peter Nilsson

svenska lag - Carlstad Crusaders, Stockholm Mean Machines och Tyresö Royal Crowns - åka västerut för match mot tre norska lag - Eidsvoll 1814’s, Kristiansand Gladiators och Oslo Vikings.

Lördagen den 28 maj spelas den avslutande omgången av Scandinavian Cup 2022 och i samband med att finallagen ska utses får vi se tre svenska lag – Carlstad Crusaders, Stockholm Mean Machines och Tyresö Royal Crowns – åka västerut för match mot tre norska lag – Eidsvoll 1814’s, Kristiansand Gladiators och Oslo Vikings.

Livesändningar

Eidsvoll 1814’s – Stockholm Mean Machines

Oslo Vikings – Carlstad Crusaders

Kristiansand Gladiators – Tyresö Royal Crowns

I grupp A åker Tyresö Royal Crowns till södra Norge för ett möte med Kristiansand Gladiators. Förutom kryddan att Gladiators tränas av den tidigare Tyresö-profilen Leo Billgren, som känner till sitt tidigare lag väl, så är matchen helt avgörande för vilket lag som tar finalplatsen från grupp A. Vid en seger för Tyresö går de till final i Scandinavian Cup 2022, medan en vinst för Kristiansand innebär att det är helt öppet och att även gruppens tredje lag, danska Aalborg 89ers, är med i racet.

Vid samma poäng avgörs Scandinavian Cup först enligt inbördes möten. Om detta inte avgör är det poängskillnaden som räknas och det lag med sämst poängskillnad tas bort. Därefter är det inbördes möte mellan de två kvarvarande lagen som avgör.

Mötet mellan Kristiansand Gladiators och Tyresö Royal Crowns spelas på Karuss Colosseum i Kristiansand med avspark kl. 14.

I grupp B tar Eidsvoll 1814’s emot redan finalklara Stockholm Mean Machines på Bøn Stadion. I och med Mean Machines två segrar kan inget lag gå om även om man skulle förlora i Norge. Så den stora frågan är om Stockholm Mean Machines ska lyckas gå obesegrade genom gruppspelet på sin väg mot finalen, eller kan Eidsvoll vinna på hemmaplan och ta sin första seger i gruppspelet?

I dagens sista match, på Gommerudbanen i Oslo, tar de norska mästarna Oslo Vikings emot Carlstad Crusaders i ett prestigemöte där det ska avgöras vilka som blir två i grupp B efter Stockholm. Både lagen kommer vilja avsluta gruppspelet på topp, vilket borgar för en spännande och underhållande drabbning. Inför matchen har Crusaders stärkt upp laget med den kanadensiska quarterbacken Connor Carusello som ersätter skadade amerikanen Timothy Morovick.

Tabell och matcher finns på swe3.se/scandinaviancup

Last updated: less than a minute