2024SM-Final
FINAL
Carlstad Crusaders logo
CrusadersCC
51
Stockholm Mean Machines logo
Mean MachinesSMM
22
Landhockey på plats på Häggviks Gymnasium - SWE3 thumbnail

Landhockey på plats på Häggviks Gymnasium - SWE3

By Peter Nilsson

”Svårt, men kul!". Fredagen den 3 maj fanns det möjlighet för eleverna på Häggviks Gymnasium i Sollentuna att prova på landhockey.

”Svårt, men kul!”. Fredagen den 3 maj fanns det möjlighet för eleverna på Häggviks Gymnasium i Sollentuna att prova på landhockey.

Jens Saverstam från Roslagens IF Landhockey fanns på plats på Häggviks Gymnasium, ett resursgymnasium för elever med autism och en anpassad gymnasieskola, för att i samband med skolans aktivitetsdag ge eleverna möjligheten att prova på landhockey. 

Som en av flera stationer under dagen fick eleverna, uppdelade klassvis i mindre grupper, möjligheten att utifrån sina förutsättningar, och med klubba och boll i hand, ta sig över en repstege, runt ett par koner och sedan skjuta in bollen i mål. ”Svårt men kul” var ett av de omdömen som hördes och tillfredsställelsen av att lyckas med uppgiften gick det inte att ta miste på.

– En fin dag som jag tror uppskattades av alla. V har redan nu fått en inbjudan till att komma tillbaka nästa gång, berättar Jens Saverstam.

Vill din föreningen göra en aktivitet likt denna? Kontakta SWE3:s verksamhetsutvecklare Monika Stylin på monika.stylin@swe3.se så hjälper vi till och berättar mer.