2024Week 8
FINAL
Limhamn Griffins logo
GriffinsLG
0
Oslo Vikings logo
VikingsOV
39
FINAL
AIK logo
AIKAIK
7
Stockholm Mean Machines logo
Mean MachinesSMM
42
FINAL
Kristianstad Predators logo
PredatorsKP
13
Tyresö Royal Crowns logo
Royal CrownsTRC
32
Inför Sportmonda Bowl IX: “Vi har gjort ett lyft både spelar- och organisationsmässigt” - SWE3 thumbnail

Inför Sportmonda Bowl IX: “Vi har gjort ett lyft både spelar- och organisationsmässigt” - SWE3

By Peter Nilsson

Flaggfotbollsturneringen Sportmonda Bowl IX spelas i Köpenhamn 20–21 maj. Stockholm Mean Machines ser fram emot många matcher i högt tempo och att ge de många nya i laget erfarenhet inför säsongen hemma i Sverige.

Flaggfotbollsturneringen Sportmonda Bowl IX spelas i Köpenhamn 20–21 maj. Stockholm Mean Machines ser fram emot många matcher i högt tempo och att ge de många nya i laget erfarenhet inför säsongen hemma i Sverige.

– Vi har haft väldigt god stämning i och med att vi dragit igång de första träningarna utomhus, många har varit på plats och vi har kunnat få till matchspel varje träning. Vi ser fram emot säsongsstart, säger Stockholm Mean Machines Tore Malmström.

Vad är er ambition och era mål med Sportmonda i år?
– Att ge så många reps som möjligt till alla våra spelare, nya som gamla.

Vad är det bästa med Sportmonda? Vad ser ni mest fram emot?
– Många matcher mot nytt motstånd i högt tempo, ett väldigt bra sätt att komma upp i tempo inför säsongen. Samtidigt som det är ett smidigt sätt att ge våra rookies många reps under bältet innan de kastar sig in i SM-serien.

Är det något lag ni ser speciellt fram emot att möta?
– Inte direkt, men såklart är det roligt om vi ställs mot andra svenska lag för att se hur man ligger till inför säsongen.

Hur har försäsongen sett ut för laget?
– Vi har en del nya rekryter, vilket är väldigt kul. Vi hade som mål att försöka fylla en hel roster med femton spelare. Vi är på god väg, men inte riktigt där. Vi har inte spelat några träningsmatcher i år men har hållit igång inomhus hela vintern med undantag för några veckors uppehåll över jul och nyår.

Utöver Sportmonda, hur går tankarna kring säsongen i stort?
– Vi ser väldigt mycket fram emot säsongen då vi gjort ett lyft, både spelar- och organisationsmässigt. Spelarmässigt räknar vi med att inte behöva dubbla i någon större utsträckning. Organisationsmässigt har vi fått förstärkning av Trolle Smedberg i rollen som defensiv koordinator och som resten av staben återfinns även Trolle på planen.