-
Historiskt guld för SLF Mesaicos - SWE3 thumbnail

Historiskt guld för SLF Mesaicos - SWE3

By Peter Nilsson

Solna Landhockeyförening Mesaicos tog sitt första SM-guld på herrsidan utomhus i 11 a-side när Valhalla Landhockey Club besegrades under söndagen. Finalen slutade oavgjort efter full tid och fick avgöras på straffar.

Det blev jämnt och spännande i båda lördagens semifinaler på Röllingby IP i Åkersberga. Först ut var Roslagens IK mot Valhalla LHC, en match som stod 1–1 efter full tid men där Valhalla gick vidare till finalen med 4–3 efter shoot-outs. Även den andra semifinalen, den mellan Lerum LK och SLF Mesaicos, slutade oavgjort, 2–2, efter full tid och fick även den avgöras på straffar. Där drog Mesaicos det längsta stråt och kunde vinna med 6–5.

Under söndagens finalspel var det alltså Roslagen och Lerum som skulle göra upp om bronset. Matchen var jämn men ändå med ett övertag för Roslagen, som också kunde vinna med 3–0 och ta hand om bronsmedaljen.

I finalen ställdes Mesaicos mot Valhalla på ett soligt och varmt Röllingby IP och det skulle visa sig bli en spännande och målsnål tillställning. Först i den fjärden perioden kom matchens första mål när Valhalla ledningen genom Shamuon Sarraj. Fem minuter senare kvitterar Mesaicos genom Ryo Sato, och det oavgjorda resultatet står sig till slutsignalen.

Finalen ska alltså avgöras genom en straffläggning – och i den avgör Thomas Gardiner för sitt Mesaicos, samtidigt som Mesaicos målvakt Nils Dressler står för flera fina räddningar i straffläggningen.

Guld för SLF Mesaicos alltså – det första 11-mannaguldet på herrsidan i klubbens historia. Stort grattis!