2024SM-Final
FINAL
Carlstad Crusaders logo
CrusadersCC
51
Stockholm Mean Machines logo
Mean MachinesSMM
22

Hemsidor i IdrottOnline avvecklas till årsskiftet 2022/2023 - SWE3

By Malin Hamrin

RF har sedan många år haft Episerver som leverantör för hemsidor i IdrottOnline. Det är den lösning vi erbjuder som ”IdrottOnline hemsida” till föreningar och förbund. På grund av drastiskt ökade kostnader från och med den 1 januari 2023 kommer RF att behöva byta hemsidesleverantör. Därmed har RF inte längre möjlighet att erbjuda kostnadsfria hemsidor till […]

RF har sedan många år haft Episerver som leverantör för hemsidor i IdrottOnline. Det är den lösning vi erbjuder som ”IdrottOnline hemsida” till föreningar och förbund.

På grund av drastiskt ökade kostnader från och med den 1 januari 2023 kommer RF att behöva byta hemsidesleverantör. Därmed har RF inte längre möjlighet att erbjuda kostnadsfria hemsidor till föreningar och förbund.

Avvecklingen gäller endast IdrottOnline hemsida, övriga administrativa delar i IdrottOnline kommer finnas kvar. RF kommer analysera hur övriga delar av IdrottOnline kan integreras på bästa sätt med andra hemsideslösningar. RF kommer även ta fram verktyg för export av visst innehåll från nuvarande hemsidor. Observera att föreningar och förbund måste ha bytt leverantör för hemsida senast den 31 december 2022.

Gott om alternativ på marknaden
Marknaden för hemsidor har utvecklats enormt de senaste åren. Idag finns ett flertal kostnadsfria och högkvalitativa produkter med stora möjligheter till skräddarsydda anpassningar. Vi rekommenderar de föreningar som använder IdrottOnline hemsida att välja något av de kostnadsfria alternativ för hemsida som idag finns på marknaden, eller vända er till andra aktörer som erbjuder föreningsadministrativa system med hemsida.

Kontakt för frågor
RF kommer att stötta de specialidrottsförbund som ska byta hemsida, genom att kring årsskiftet 2021/2022 ta fram rekommendationer för ny lösning. Kontakta gärna ert förbund för att kunna samverka i övergången till ny hemsida.

Vid frågor om avvecklingen av hemsidorna i IdrottOnline, kontakta IdrottOnlines support