2024Semi-Finals
June 29th, 202429/6 2024
Carlstad Crusaders logo
CrusadersCC
-
Oslo Vikings logo
VikingsOV
-
June 29th, 202429/6 2024
Stockholm Mean Machines logo
Mean MachinesSMM
-
Tyresö Royal Crowns logo
Royal CrownsTRC
-
Förändringar kring licenser - SWE3 thumbnail

Förändringar kring licenser - SWE3

By Peter Nilsson

SWE3 har gjort två förändringar när det gäller licenser - två nya licenstyper har skapats gällande seniorer i amerikansk fotboll respektive flaggfotboll.

SWE3 har gjort två förändringar när det gäller licenser – två nya licenstyper har skapats gällande seniorer i amerikansk fotboll respektive flaggfotboll.

Seniorlicensen är borttagen och är ersatt av två nya licenser: ”Seniorlicens – herrserie” och ”Seniorlicens – damserie”.

För att finnas med på en spelarlista i en herrserie för seniorer behöver en Seniorlicens – herrserie sökas. Denna licens kan sökas av såväl herrar som damer.

För att finnas med på en spelarlista i en damserie för seniorer, om spelaren är senior, behöver en Seniorlicens – damserie sökas. Denna licens kan endast sökas av kvinnor.

Förändringen är gjord utifrån att damer har rätt att spela i herr- och damserier och kan göra detta i olika föreningar. I och med de två nya licenserna är detta möjligt att hantera i licenssystemet.

Redan ansökta seniorlicenser har justerats så att de fått endera av de två nya licenserna. Förhoppningen är allting är korrekt, skulle något verka fel eller oklart, vänligen kontakta SWE3:s sportkontor på sportkontoret@swe3.se.