22
Dominant Carlstad Crusaders tog sitt sjunde raka SM-guld - SWE3 thumbnail

Dominant Carlstad Crusaders tog sitt sjunde raka SM-guld - SWE3

By Peter Nilsson

Carlstad Crusaders stod för 325 offensiva yards mot Copenhagens Raptors 38, och 39–0 på resultattavlan i halvtid blev 46–0 efter full tid. Carlstad Crusaders gick obesegrade genom säsongen 2024 i Division 1 Dam 2024 och höll nollan i såväl semifinal som SM-final när man tog sitt sjätte raka SM-guld på Tyresövallen den 6 juli 2024.

Carlstad Crusaders stod för 325 offensiva yards mot Copenhagens Raptors 38, och 39–0 på resultattavlan i halvtid blev 46–0 efter full tid. Carlstad Crusaders gick obesegrade genom säsongen 2024 i Division 1 Dam 2024 och höll nollan i såväl semifinal som SM-final när man tog sitt sjunde raka SM-guld.

Matchstatistik

Se om SM-finalen på SWE3 Play

Inledningen av SM-finalen för damer 2024 på ett molnigt Tyresövallen i Tyresö den 6 juli 2024 visade hur den resterande delen av matchen skulle komma att se ut: danska Copenhagen Raptors, som spelade sin första svenska SM-final, misslyckades med att flytta bollen framåt och har problem med att få iväg sin punt på fjärde försöket. Carlstad Crusaders anfall behöver å sin sida endast två offensiva spel på sig för att ta ledningen med 6–0.

Faktum är att alla Carlstad Crusaders drives i den första halvleken (undantaget den sista när klockan tickade ner till noll) slutade med touchdowns, samtidigt som tre av Raptors drives i den första halvleken slutade med turnovers och de tre andra slutade med att bollen gick över på misslyckade fjärde försök. Under matchen hade Crusaders 46 offensiva spel för 325 yards, jämfört med Raptors 25 offensiva spel för 38 yards.

Sara Lidner stod för tre touchdowns i den första halvleken, Gaby Knops för två och Wilma Norlin för en. I den andra halvleken rullade matchklockan och poäng uteblev till slutminutrarna när Frida Åkesson tog emot en passning från Linda Johansson och gjorde matchens sista sexpoängare.

Nathalie Bengtsson sparkade in fyra av fem extrapoängsförsök under matchen och tog också den interception som blev SM-finalens sista spel och gjorde så att värmländskorna fick fira sitt sjunde raka SM-guld och lägga ytterligare en obesegrade säsong till historieböckerna.

Till SM-finalens bästa spelare i Carlstad Crusaders utgås Gaby Knops, som under matchen sprang 13 gånger för 82 yards och tog emot två passningar för 45 yards – och dessutom hade två tacklingar i försvaret. Till bästa spelare i Raptors valdes Kamille Lisborg Sommer, som tillsammans med Janice Olin visade vägen i det danska försvaret med 8 respektive 10 tacklingar.