2024Semi-Finals
June 29th, 202429/6 2024
Carlstad Crusaders logo
CrusadersCC
-
Oslo Vikings logo
VikingsOV
-
June 29th, 202429/6 2024
Stockholm Mean Machines logo
Mean MachinesSMM
-
Tyresö Royal Crowns logo
Royal CrownsTRC
-
Digitala laguppställningar i landhockey till säsongen 2023/2024 - SWE3 thumbnail

Digitala laguppställningar i landhockey till säsongen 2023/2024 - SWE3

By Peter Nilsson

Från och med säsongen 2023/2024 kommer laguppställningarna för seriespelet inom landhockey att bli digitala.

Från och med säsongen 2023/2024 kommer laguppställningarna för seriespelet inom landhockey att bli digitala.

De digitala laguppställningarna, som ersätter de tidigare pappersblanketterna, ska skickas in senast en timme före matchstart och administreras via SWE3:s nya tävlingsadministrativa system där även licenserna ingår.

Som förening meddelar ni sportkontoret på sportkontoret@swe3.se vilka personer som ska ha behörighet att fylla i och skicka in matchlistorna för respektive lag och serie innan säsongen drar i gång. Personer med behörigheten TA-Föreningsadministratör kan själv lägga till denna behörighet på personer i föreningen.

Inloggning sker via tavling.swe3.se med hjälp av Freja eID och i inloggat läge finns alternativet ”Matcher” på högersida av skärmen.

Där får administratören upp samtliga inlagda matcher i systemet, men endast den närmsta matchen i tid går att redigera och skicka in.

När en match väljs får man upp följande vy:

Spelare läggs till via ”Person” och då kommer alla spelare med licenser upp. För att flytta över spelaren till laguppställningen, klicka på ”+-tecknet” till höger.

Är lagen inlagda i grupper, i IdrottOnline, går det att välja en hel grupp och sen lägga till spelarna till lagupptällningen.

Första gången behöver tröjnummer läggas till på spelarna, inför nästa match, återanvänds samma laguppställning med möjlighet att redigera det som behöver redigeras.

Under huvudtränare och tränare syns de med giltiga tränarlicenser, välj och klicka på + för att lägga till. För att lägga till lagledare och funktionärer, behöver dessa också få en licens.
Tränarlicenser och funktionärslicenser är i dagsläget gratis och söks via licenssystemet och heter ”Tränarlicens Landhockey” och ”Lagfunktionär Landhockey”.

Vill administratören börja jobba med en lista, och inte skicka in den, går det att spara och fortsätta vid ett senare tillfälle.

När listan skickas in, är den inskickad och går inte att redigera mer.

Så snart som en matchlista är inskickad, kommer nästa match att låsas upp och bli möjlig att redigera. Föregående matchlista kopieras över så det behöver bara göras ändringar från föregående match inte skapa hela listan igen.

När matchlistan är inskickad hamnar den så att sekretariatet kan se spelarna i matchprotokollet som också går att registreras digitalt från och med nu.