Inför seriestarten i Superserien herr – Stockholm Mean Machines

By Fredrik Haraldsson

Inför starten av Superserien herr den 22 augusti då Örebro Black Knights välkomnar Uppsala 86ers till Behrn Arena och Stockholm Mean Machines välkomnar Carlstad Crusaders till Östermalms IP kommer en intervjuserie med respektive huvudtränare att publiceras.

Nu är det dags för Stockholm Mean Machines huvudtränare Fredrik Pilbäck.

  • Hur har ni anpassat er verksamhet med träningar, läger samt arbete med/kring eventuella importer i denna speciella situation vi befinner oss i just nu med covid-19?
   Covid-19 är egentligen bara ytterligare en sak som vi skall vara bäst på. Vi har fått tag i ännu bättre spelare än tidigare då andra ligor är inställda. Vi testar alla ledare och spelare, anpassar möten och träningar för att minska risken för smittspridning.
  • Vilken lagdel är starkast i ditt lag och varför? Offence? Defence? Special Teams?
   Amerikansk fotboll är en treenighet där du behöver vinna två av tre. Vi lägger oerhört mycket tid och energi på specialteams. Sparkspelen är ca 25 st mot anfall/försvar ca 65 st så det är egentligen bara ren kalkylering investering kontra avkastning.
  • Om du får välja 3 spelare som vi som åskådare ska hålla extra koll på, vilka spelare i ditt lag är det och varför?
   På specialteams är våra returners grymt giftiga. Denny John är alltid farlig när han få mycket yta. Den offensiva linjen ser ännu bättre ut i år än tidigare. Försvaret leds av Robin Prevolnik som är i sitt livs form, han läser spelet snabbare och har utvecklat fysiken än mer nu än tidigare år.
  • Vilka mål har du som huvudtränare med säsongen 2020?
   Viktigast är att se till att säkerheten fungerar. Minimalt med smittspridning och så få skador som möjligt. Det laget som har flest ledare och spelare tillgängliga i SM-finalen har en stor fördel.
  • Vilka lag tippar du möts i SM-finalen samt vilket lag tippar du tar med sig SM-bucklan hem 2020?
   Stockholm Mean Machines är på en resa mot Europatoppen 2025 och då passar det bra med ytterligare några guld.

 

 

SAFF tackar Fredrik Pilbäck för denna förhandsvisning av läget i laget i Stockholm Mean Machines och önskar honom lycka till i seriepremiären!

 

 

Se matchen Stockholm Mean Machines mot Carlstad Crusaders live på lördag den 22 augusti, matchstart 15.00!

Foto: Stefan Akander